Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1964, Lenin (Erzsébet) körút, 7. kerület

További információk a képhez

1964. A Lenin (Erzsébet) körút és a Rákóczi út sarok. Az épület a Pesti Hazai Első Takarékpénztár Erzsébet körúti palotája. Ennek a földszintjén volt "Éjjel-nappali" kínálatát láthatjuk a kirakatban. Hogy csak alkohol és konzerv? Szegény kirakatrendezőnek kevés alapanyaga volt a várépítéshez. 
De nézzük vidámabban! Felfedezhető még a köztéri virágtartó ezúttal a téglalap alapterületű változatban. Tavasztól majd virágok is lesznek benne...No és voltak még neon reklámok...Mindez még az aluljáró megépülte előtt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Erzsébet körút, 1950-től Lenin körút, 1875-től Erzsébet körút
  • Forrás: Fortepan (03706), ADOMÁNYOZÓ UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©