Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Rákóczi út a Nagykörútnál, 7. kerület

További információk a képhez

1960, Rákóczi út a Nagykörútnál. Avagy a Rákóczi út - Lenin (Erzsébet) körút sarok, az Éjjel-nappali közért. A kép egy kicsit "szellemképes", ennek ellenére a közlekedési rendőr a rendőrbódéjából (akarom mondani: a megemelt pulpitusú közlekedési irányító központjából) sem képes irányítani a járműforgalmat annak híján...Ennek ellenére óriásinak tartom ezt a fényképet...Ki látott már olyan képet ezen kereszteződésről, amin nincsenek járművek?

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan.hu (103348), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU_BFL_XV_19_c_11
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©