Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1895 táján Váci körút ( Bajcsy-Zsilinszky út), 6. és 5. kerület

További információk a képhez

1895 táján Váci körút ( Bajcsy-Zsilinszky út) a Deák Ferenc tér felől az Andrássy út felé tekintve. Nem könnyű felismerni, de akiknek nem sikerült, nekik segítek. Jobbra Anker-udvar (korábban Gyertyánffy-ház), azaz az Anker palota elődje. Jobbra távolabb a STEIN-FÉLE HÁZ (Stein-palota). Mögötte-kicsit távolabb- a Fonciere Pesti Biztosító intézetének az épülete. Balra a Kremnitzer-ház. Más néven Wodianer-ház. A Szent István Bazilika azért nem látszik a képen, mert még "nagyon nincsen készen". Mindenképpen érdemes összevetni a napjainkban készült képpel...!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1945. április 17. óta Bajcsy-Zsilinszky Endre út, 1700-tól Waitznerstrasse (Váci út), Országút, Az 1850-es években a Szent István tér és a Deák Ferenc tér között Kohl Markt (Káposzta piac), 1879-től teljes hosszában Váci körút, 1914-től I. Vilmos német császárról Vilmos császár út, 1919-től Váci körút, 1926-tól újból Vilmos császár út
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©