Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1894, április 1-én, Váci körút (Bajcsy-Zsilinszky út), 6. kerület

További információk a képhez

1894, április 1-én, Váci körút (Bajcsy-Zsilinszky út). A kép Kossuth Lajos temetésének napján készült. De vannak még érdekességek a képen. Eme épület 1882-ben Feszty Adolf építész tervei szerint  épült a Fonciere Pesti Biztosító intézetének. A tetején Hermész szobra és fölötte még egy kupola. A szobor egyébként Szász Gyula műve.
Ui.: Hermész másod, vagy harmad-állásban a tolvajok védelmezője. Ő egy biztosító székház tetején... Hát...
A Földalatti még csak tervben...Földalatti még nem lévén omnibuszok nyomulnak természetesen balra-előre...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1945. április 17. óta Bajcsy-Zsilinszky Endre út, 1700-tól Waitznerstrasse (Váci út), Országút, Az 1850-es években a Szent István tér és a Deák Ferenc tér között Kohl Markt (Káposzta piac), 1879-től teljes hosszában Váci körút, 1914-től I. Vilmos német császárról Vilmos császár út, 1919-től Váci körút, 1926-tól újból Vilmos császár út
  • Forrás: Fortepan.hu (82048), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.04.018, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©