Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1954, Deák Ferenc tér, 6. kerület

További információk a képhez

1955. Deák Ferenc tér és a Bajcsy-Zsilinszky út eleje.
A fegyver üzlet és a gyógyszertár hibátlan párosítás!
Bajcsy-Zsilinszky út 2.,4.,6.,8. és 10. immáron nincs többé. De van még míves kandeláber, panoráma-ablakos autóbusz, ami "Nem talán, nem valószínüleg, hanem határozottan" Ikarus 30-as. Természetesen nyittott peronú a villamos és körforgalomnak látszik a forgalmi rend.
A háttérben a Szent István Bazilika.
Szemben velünk pedig az ekkor még egészen jó állapotban lévő Anker-palota: KELET EURÓPAI BIZTOSÍTÓ felirattal. Csak remélni tudom, hogy valamikor sikerül még helyreállítani, mert a mostani (2015) állapota az siralmas!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1866-ban nevezték el a „haza bölcse” után Deák Ferenc térnek, és ez a neve azóta is!, 1819-től Kohl Markt Platz (Káposzta pac tér), vagy Kohle platz (Szén tér), 1830-as évektől Juden Markt (zsidó piac), vagyJuden Platz (Zsidó tér), A XIX. században Evangélikus templom előtti tér
  • Forrás: Fortepan.hu (09130), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©