Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1890 táján, Rudolf (Pesti alsó) rakpart, 5. kerület

További információk a képhez

1890 táján, Rudolf (Pesti alsó) rakpart a Margit híd felé nézve. 
A szemfüles látogató észreveheti-a nagyítót is használva-, hogy a Margit szigetre vezető szárnyhíd, azaz a  Margitszigetet és a Margit hídat összekötő híd még nem létezik. Az árvíz elleni védelmi fal már megvan, de az alsó rapart útja még épülőben...
Ui.: a szárnyhíd építése.

Jelenlegi és régebbi nevei:

2010-től Id. Antall József rakpart, Előzőleg Pesti alsó rakpart, 1918-tól Széchenyi rakpart, 1874-től Rudolf rakpart, A XIX. században, korábban Obere Donau Zeile (Felső Duna sor)
  • Forrás: Fortepan.hu (82372), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.07.048, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©