Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1935, Bimbó út a Keleti Károly utcánál, 2. kerület

További információk a képhez

1935, Bimbó út a Keleti Károly utcánál a Tégla (Fényes Elek) utcából nézve. Szemben a MAGYAR KIRÁLYI KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL. Az épület előtt Nepomuki Szent János szobra. Nepomuki Csehország, a folyók, hidak, hajósok, vízimolnárok és a halászok védőszentje. Néhol még a fuldoklók, illetve a bányászok, sóbányászok védőszentje is. Az itt látható szobor 1940-ben eltűnt. Ez a szobor Tóth István szobrász alkotása volt és egy Zentán álló Nepomuki-szobrának mása.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1932-től Bimbó út, 1895-től Előzőleg az Aranka utca egy része, Mész utca
  • Forrás: Fortepan.hu (136448), ADOMÁNYOZÓ:RÉVAY PÉTER
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©