Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1929, Keleti Károly utca a Bimbó útnál, 2. kerület

További információk a képhez

1929, Keleti Károly utca a Bimbó útnál, a Nepomuki Szent János szobra. Jobb oldalon Nepomuki Szent János szobra
"Ősrégi udvarház Budán, a Keleti Károly- és Bimbó-utcák összetalálkozásánál, gyönyörű nyolcholdas őspark sarkában. Magyarság Képes Melléklete - 1929. február 17. Nepomuki Csehország, a folyók, hidak, hajósok, vízimolnárok és a halászok védőszentje. Néhol még a fuldoklók, illetve a bányászok, sóbányászok védőszentje is.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1921-től Keleti Károly utca, 1913-tól Heltai Ferenc utca, 1908-tól Oszlop utca, 1874-től Zöld oszlop utca, Az 1860-as években Grüne Saulen Gasse
  • Forrás: Budapest 2. kerülete régi képeken - a II. kerület anno
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©