Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1968, Madách Imre út a Madách Imre tér felé nézve, 7. kerület

További információk a képhez

1968, Madách Imre út a Madách Imre tér felé nézve. Egy kis információ a környékről Gyökhegyi Bánktól: Hosszú időn át húzódott egy terv, aminek értelmében épült volna egy sugárút, ami átszelte volna Erzsébetvárost és becsatlakozott volna a Damjanich utcába. Eredetileg ez akkor került szóba, amikor a Damjanich utca helyén még szőlőskertek voltak. A XX. századra a fő hangsúly a Madách tér és az Erzsébet körút közötti szakaszra tevődött, mivel a beépítettség miatt ennek a vonalvezetése volt a fő probléma. 1930-ra a főváros közgyűlése már elhatározta a pályázat kiírását, és a munkálatokat a Károly körúti torkolat kialakításával szándékoztak megkezdeni. A képen látható kapu tulajdonképpen az Erzsébet sugárút torkolata lett volna. Azután, gondolom a háborús szelek elfújták a folytatást. Köszönjük kedves Bánk! Távolabb a Tanács (Károly) körút és a Városháza tornyának sziluettje.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1938-tól Madách Imre út, Terveken szereplő, de nem alkalmazott nevei: Madách Imre sugárút, Erzsébet sugárút, Erzsébet út
  • Forrás: Fortepan.hu (130805), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Bokor András
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©