Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1990-es évek, Madách tér, 7. kerület

További információk a képhez

1990-es évek, Madách tér, a Madách-házak.
Az Orczy-ház helyén ma, a meg nem valósult (az Erzsébetvároson átvezető Erzsébet sugárút) kapujaként a Madách-házak állnak.
Eme sugárút kiinduló pontján levő teret 1938-ban nevezték el Madáchról, s az azt közrefogó vörös klinkertéglás hatalmas árkádos háztömböt ugyanebben az évben Wälder Gyula műegyetemi tanár tervezte. Ez 1939-re készült el.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1938-tól Madách tér
  • Forrás: mek.oszk.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©