Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1955, Tanács körút, 5. és 7. kerület

További információk a képhez

1955. Tanács körúton, a Madách tér előtt zajlik az élet. Ahol is éppen egy olyan teherautó halad, ami rejtély még számomra.
Amint látható, az emberek szerettek (majdnem úgy, mint én!) a peronon utazni. A légkondis kombinón való utazás érzése a közelébe sem jöhet ennek. Ugye kortársaim?
A kandeláberek itt is szépek, de itt már egy másik lámpatest van a tetejükön. Jó lenne tudni, hogy ezek mikortól és meddig voltak folöttünk?
A kép közepén a korabeli státusz-szimbólum, a TATRAPLAN. A lefüggönyözött sötét színü autó az egy GAZ-12 ZIM. A szenes autó is hozzátartozott a városképhez. Az utcaseprő kartársról szobrot kellene mintázni!
A háttérben lévő autóbusz talán egy tr-5-ös, ami olyan régi, hogy még én sem utaztam ilyennel.
Az út az kockakő, a szemétgyűjtő az  fém és még csikktartó nélküli.
A villamos mellett a Diescher József féle, 2 emeletes ház.
A páratlan oldalon lévő három épület ma már történelem, de gondolom (bízom benne), hogy sokaknak még Emlék.
Köszi Fortepan!Jelenlegi és régebbi nevei:

Károly körút (1991-től), Tanács körút, Országút, 1916-tól IV. Károly király út, 1918-ban Népakarat körút, Népkörút , 1919-től megint Károly körút, 1926-tól ismét Károly király út, 1945-től Somogyi Béla út, 1953-tól Tanács körút
  • Forrás: Fortepan.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Bereczky Géza
Bereczky Géza
Kegyetlen volt az autóforgalom! :)
2013. december 25. 23:39