Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1800-as évek vége, Váci körút (Bajcsy-Zsilinszky út), 5. és 6. kerület

További információk a képhez

1896 táján, Váci körút (Bajcsy-Zsilinszky út). A kockaköves Vilmos császár úton még lóvasút iramlik, persze balra-előre.
Szemközt a Szent István Bazilika még nem egészen készen...
Foncière-palota a jobboldalon. Vilmos császár még nem sejtette, hogy később róla nevezik el a legendás Váci körútat.
Lovaskocsi és konflis is felfedezhető.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1945-től Bajcsy-Zsilinszky út, 1926-tól Vilmos császár út, 1919-től Váci körút, 1914-től I. Vilmos német császárról Vilmos császár út, 1879-től teljes hosszában Váci körút, 1700-tól Waitznerstrasse (Váci út), Korábban Országút, Az 1850-es években a Szent István tér és a Deák Ferenc tér között Kohl Markt (Káposzta piac)
 • Forrás: Családi archívum, fotó: Erdélyi Mór
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Mihálffy László
1800-as évek! A lóvasutat még 1900 előtt villamosvasút váltotta fel.
2013. október 11. 23:33
  Popovics András
  Popovics András
  Ezt is köszönöm.
  2013. október 12. 03:11