Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1905, Váci körút (Bajcsy-Zsilinszky út), 6. és 4. (1950-től) 5. kerület

További információk a képhez

1905, Váci körút (Bajcsy-Zsilinszky út) a Deák Ferenc tér felé nézve. Jobbra a Szent István Bazilika a felszentelés évében. (1851-ben kezdték építeni...) Erről egy kicsit többet itt.
A bal oldalon a Foncière-palota egy szokatlan szemszögből, de még tornyostól. A közlekedés balos, a villamosok még (nagy valószínűséggel) alsószedősek, szám nélküliek és az úttest szélén haladnak. Apró érdekesség, hogy a gyalogosok nyugodtan sétálnak a járművek között. Igaz, hogy ekkor még a járművek egy futó-kocogó ember sebességével közlekedtek.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1945. április 17. óta Bajcsy-Zsilinszky Endre út, 1700-tól Waitznerstrasse (Váci út), Országút, Az 1850-es években a Szent István tér és a Deák Ferenc tér között Kohl Markt (Káposzta piac), 1879-től teljes hosszában Váci körút, 1914-től I. Vilmos német császárról Vilmos császár út, 1919-től Váci körút, 1926-tól újból Vilmos császár út
  • Forrás: Fortepan.hu (86707), orig: MAGYAR FÖLDRAJZI MÚZEUM / ERDÉLYI MÓR CÉGE
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©