Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970, Lenin körút 120. (Teréz körút 62.), a Szikra filmszínház, 6. kerület

További információk a képhez

1970, Lenin körút 120. (Teréz körút 62.), a Szikra filmszínház. 1926-ban kezdte meg működését moziként a Nyugati pályaudvar szomszédságában. Vetítőterme 700 ember befogadására volt képes! 1923-24-ben épült a Teréz körúton, a Corvin mozit is jegyző Bauer Emil tervei alapján. 1931-ben az amerikai Metro-Goldwyn-Mayer vette át, ettől kezdve már a Scala-Metro nevet viselte. (Nocsak, honnan is vette a nevét a közeli Skála Metro Áruház...?) 1950-től lett Szikra mozi. Különlegessége volt a nézőtér fölött a nyitható tető.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Teréz körút, 1950-től Lenin körút, 1882-től Teréz körút, Az 1860-as évektől Vas utca (Eisen Gasse)
  • Forrás: Fortepan.hu (214334), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ FŐFOTÓ, https://retronaplo.hu/budapesti-mozik-filmszinhazak-regi-kepeken/,https://nfi.hu/
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©