Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1958, Lenin körút, Szikra mozi, 6. kerület

További információk a képhez

1958. Lenin körút. Szemben a Nyugati pályaudvarral a Szikra mozi és mellette a Tavasz bár. Az út kockakő, de az autókat nem ismerem fel.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Teréz körút, Lenin körút
  • Forrás: retronom.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."

Korábbi hozzászólások (1)

László Dorogman
László Dorogman
A hátulsó autó egy Wartburg 311. A kor jellegzetessége, hogy az "úri közönség" akkoriban autóval járhatott moziba, mert hogy talált parkolóhelyet a Nagykörúton (!) a filmszínház előtt. A Szikra amúgy arról is nevezetes (volt, mára ugyanis ez is bezárt), hogy nyári melegek idején, főleg az esti előadások alatt kinyitották a nézőtér mennyezetét, így enyhítve a forróságot (légkondicionálásról akkoriban még nem is hallottunk Magyarországon).
2014. január 04. 10:14