Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1874 táján, Kígyó tér 3., (Ferenciek tere), 5. kerület

További információk a képhez

1874 táján, Kígyó tér 3., (Ferenciek tere). Balra mögötte a Curia épülete, azaz a Királyi Kúria épülete. (Helyükön a Királyi bérpalota áll).

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Ferenciek tere, 1953-tól Felszabadulás tér, 1921-től Apponyi tér, 1874-től az egyik része Kígyó tér, 1874-től Ferenciek tere, 1788-tól Schlangen Platz, 1730-tól Sebastien Platz (Sebestyén tér), Az 1700-as években Weisse Rosen Platz (Fehér Rózsa tér), 1690-ben Hatvaner Strsasse
  • Forrás: Fortepan.hu (82107), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.05.052, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©