Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1966, Blaha Lujza tér, 8.  és 7. kerület

További információk a képhez

1966-ban járunk. A Blaha Lujza téren gőzerővel zajlik az aluljáró építése. A Rákóczi úton közlekedő és a Nagykörúton haladó két UV villamos ritka nyomvonalon keresztezi egymás útját. A Nemzeti szálloda előtti villamoson már ott a jel: KN, azaz kalauz nélküli. Ekkoriban vezették be ezt az intézményt és lett hamarosan a villamoson, vagy autóbuszon és trolibuszon is dolgozó kalauz történelem! Pedig jópofa dolog volt: Emberközeli... Más, mint a mai BKV ellenőrzés...
A háttérben a New York Palota. Baloldalt az EMKE. Jobb oldalon a László ház. A kettő között pedig a Pesti Hazai Első Takarékpénztár Erzsébet körúti palotája (1892).

Jelenlegi és régebbi nevei:

1918-tól (hivatalosan 1920-tól) Blaha Lujza tér, 1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: hampage.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©