Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1966, Blaha Lujza tér, 8.és 7. kerület

További információk a képhez

1966. A Blaha Lujza tér és itt a metró (nem Földalatti, mert az egészen más!) építésének a kezdetét láthatjuk. A gödör még minimális.
A Főváros harmadik ötéves terv nyitányáról már ne is beszéljünk.
A Rákóczi úton még ezerrel nyomul az UV villamos. A háttérben a New York Palota tornya látszik.
A Nemzeti színházat felváltotta a toronydaru. Rossz csere volt... Szemben a Pesti Hazai Első Takarékpénztár Erzsébet körúti palotája és a László ház, valamint az EMKE. Ez egy nagyon szép hármas mind a mai napig. Nagy kár a negyedik itt volt "családtagért"!
Ekkor 10 éves voltam. Szeretnék megint 10 éves lenni! Akkor és ott, de ha lehet, a mai eszemmel. Lehet?.....Lehessen!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, 1918-tól Blaha Lujza tér, 1906 előtt Kerepesi út
  • Forrás: http://iho.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Attila László Németh
Attila László Németh
Milyen érdekes, mennyi pénzt költöttek ezekre az aluljárókra, most meg sorba temetjük be őket - lásd kőbányán, a Zalka Máté téren, most meg a belvárosban a Felszab téri autós aluljáró betemetése ! Ja, és most a legújabb divat, hogy az aluljárók felett zebrákat építenek ki ! Hogy is van ez ? :-/
2013. június 08. 14:45