Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Vorosilov (Stefánia ) út, 14. kerület

További információk a képhez

1960, Vorosilov út. Balra az Egressy út. A Népstadion még szinte új volt ekkor, innen egy kicsit jobbra. 
Valamit már megsejhtettek a tervezők (Dávid Károly, Gilyén Jenő)...Az 1953-as angliai 6:3 után talán nem véletlen a tíz méterenkénti "pénztár-kunyhó" itt, és a túloldalon is....
Csak tippelem, hogy a kép a Magyar Állami Földtani Intézet valamely felső szintjéről készülhetett.
A közvilágítást adó kis oszlopok (nem merem kandelábernek nevezni) nem mindegyikének a tetején láthatjuk még magát a világító-testet. De, ami a legelképesztőbb, az a háttérben füstölgő kémények mennyisége...!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Stefánia út, 1961-től Népstadion út, 1946-tól Vorosilov út, 1919-től Stefánia út, 1918-1919-ig Árpád út, 1888-tól Stefánia út
  • Forrás: Fortepan.hu (10882), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©