Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1972, Eötvös út, 12. kerület

További információk a képhez

1972, Eötvös út 40., a Hotel Olimpia az átadás évében. Tervezője Farkasdy Zoltán. Az 1972-es olimpiára készülő magyar csapatnak már ez volt a főhadiszállása - innét a névválasztás, eredeti - lánykori - neve a Hotel Touring Normafa lett volna.
A hotelban 188 szoba, 364 ágy, 100 fős bár és 150 fő étterem, bisztró és társalgó van (volt)
1993-ban az Olimpia Hotelt privatizálták, a vevő az IBUSZ volt. Az új vezetés stratégiája nem jött be, megváltozott és csökkent vendégkör. Az addig prosperáló szálló három évig veszteséget termelt, majd bezárt. A szép időket is megélt hotelt elbontják, miután a XII. kerületi önkormányzat kisajátította a területet. A helyére-a tervek szerint- park épül majd.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1946-tól Eötvös út, 1886-tól báró Eötvös út
  • Forrás: Fortepan.hu (112528), orig: BAUER SÁNDOR, Egykor. hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©