Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1915, Mártonhegyi út, 12. kerület

További információk a képhez

1915, Mártonhegyi út, a Svábhegy szálloda a Karthauzi utcánál.
A, más néven Svábhegyi Nagyszálló 1896-ban nyílt meg a Fogaskerekű Vasút svábhegyi (szabadság-hegyi) állomásának közelében 60 szobával, az akkor még Szépkilátás úton. Helyén korábban Sauer Szép kilátáshoz címzett vendéglője állt.
Kórházként is működött.
Ui.: Mindenképpen érdekel, hogy miként lett az 1874. június 24.-én megindult Budapesti Fogaskerekű Vasút (egyszerűbben a Fogaskerekű) 60-as villamos, úgy, hogy a 60-as villamosnak óriási előélete volt leginkább a régi és az új Erzsébet híd tájékán!
Jelenlegi és régebbi nevei:

1886-tól Mártonhegyi út, Korábban Szépkilátás út
  • Forrás: Fortepan.hu (09331), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Fortepan
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©