Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1975, Váci út, 13. kerület

További információk a képhez

1975, Váci út 33. A Váci út a Dózsa György út, és a Huba utca között. Egy másik (ugyanezt a területet ábrázoló) képnél a "gyöngyszem" szót használtam. Nos, íme gyönygyszem a másik irányból nézve! Kockakő, zárt pálya a villamosoknak és a járdasziget apró szépséghibával: a csibilámpa helyett immáron a műanyag megfelelője. 
(Egy ide vonatkozó érdekesség azoknak, akiknek szintén szimpatikus volt a régi csibilámpa. A Nagykőrösi úton, a Nagybani piacnál nem régen láttam egy a régihez nagyon hasonlító műanyag csibilámpát. Lehet, hogy valaki meghallgatta a fohászomat?)

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Váci út, 1850-től Waitzner Damm Strasse (Váci töltés út), A XVIII.-ban Waitzner Post Strasse (Váci posta út), Országút
  • Forrás: Fortepan.hu (41177), orig: ANGYALFÖLDI HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©