Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970-es évek, Váci út, 13. kerület

További információk a képhez

1970-es évek, Váci út a Dráva utca felől. Nem is tudom, hogyan kezdjem. Ez egy gyöngyszem! Tartok tőle, hogy kevesen ismerik fel a helyszínt.
Ha nem emlékeznék rá, akkor én magam sem tudnám hova tenni. Szóval a Váci út a Dózsa György út, és a Huba utca között. A GOMB és MŰANYAG boltban még én is vásároltam, nem is akármit. A mai napig forgalomban van az a logikai játék (aminek nem tudom a nevét), de a lényege, hogy bizonyos bábuk bizonyos lyukakba való helyezésével érhető el a megfejtés. Ennek a háznak a helyén napjainkban (2014.01.31.) egy gigantikus, csupa üveg irodaépület van.
A nyitott 3-as villamos még zárt pályán közlekedik. A csuklós 620-as Ikarusok a színük alapján távolsági daraboknak tűnnek. A strandkorlát-kék Skoda szintén üdítő látvány. Az útburkolat még kockakő, még a zebrán is! A járdaszigetek hangulatát a hagyományosan szürke szemétgyűjtő sárgára festésével próbálták feldobni.
A mondanivalómat ezúttal a váltóbottal a kezében, éppen "mobiltelefonáló" igen csinos munkatársra hegyezném ki. Semmi egyenruha, semmi tányérsapka. Van viszont miniszoknya és napszemüveg...
Ugye ez is csak néhány hónapja volt?
Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Váci út, 1850-től Waitzner Damm Strasse (Váci töltés út), A XVIII.-ban Waitzner Post Strasse (Váci posta út), Országút
  • Forrás: istenbizony.hu, fotó: Tim Boric
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©