Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1980, Váci út, 13. kerület

További információk a képhez

1980, Váci út, Dráva utca, Dózsa György út.
Erre a kereszteződésre se könnyű ráismerni...De segít a legismertebb támpont: a Budapesti Elektromos Művek székháza,  igazán példásan kipofozva! A másik támpont az 1971-ben átadott, de 2012-ben lebontott Hotel Volga, annak is a bejárati sarka. 
A Váci úton még nyomulnak a kedvenceim, a nyitott peronú villamosok is. Vannak még vágányok a  Dózsa György út felé is, bár azt nem tudom, hogy mely villamos cikázott itt ez időtájt...
A legnagyobb dilemmám viszont a következő: honnan készült a fénykép?  Elsőre a Vízművek székházára gondoltam. De ez 1975-től 1979-ig épült. Lehet, hogy egy nagyon korán odahelyezett toronydaruról?

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Váci út, 1850-től Waitzner Damm Strasse (Váci töltés út), A XVIII. században Waitzner Post Strasse (Váci posta út), Országút
  • Forrás: Fortepan.hu (18824), orig: URBÁN TAMÁS
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©