Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

2014, Soó Miksa sétány, 10. kerület

További információk a képhez

2014, Kőbánya, Népliget, Soó Miksa sétány, Tinódi Lantos Sebestyén szobra, jelen honlap alapítójának és szerkesztőjének társaságában. Nem véletlenül került ide ez a kép. Ez az a szobor, ami Bezerédi Gyula alkotása. Ugyanaz a mű, ami 1907-től 1955 ig állt a Népszínház (később Nemzeti színház) épülete előtt az akkor Rákóczi úton. A Corvin áruház főbejárata előtt is állt egyidejűleg, de ez az egyidejűség csak 1926. március 1-je, a Corvin áruház megnyitása óta igaz!
Tinódi Lantos Sebestyén (Tinód, 1510 körül – Sárvár, 1556. január 30.) magyar énekszerző, lantos és énekmondó, a 16. századi magyar epikus költészet jelentős képviselője.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Soó Miksa sétány
  • Forrás: Saját
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©