Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

Blaha Lujza tér, 8. kerület

További információk a képhez

Blaha Lujza tér. Szemben Tinódi Lantos Sebestyén szobra. Ezen szobor, ami Bezerédi Gyula alkotása, 1907-től 1955 ig állt itt, a Nemzeti Színház épülete előtt. Ekkor helyezték át a Népligetbe. Itt látható a Népligetben a Soó Miksa sétányon szerkesztő társaságában.
Mögötte a Nemzeti Színház. Az mögött pedig a Magyar Királyi Technológiai Iparmúzeum épülete immár egy emelettel megtoldva. A kép jobb oldalán az eredetileg így kinéző, de később nagyon átépített "Sajtóház", vagy Népszabadság székház épülete. Az aranyos kis kertecsétől jobbra (nem látszik) a Corvin áruház. A tér szinte minden pontján vásárosok.
Ui.: Tinódi Lantos Sebestyén (Tinód, 1510 körül – Sárvár, 1556. január 30.) magyar énekszerző, lantos és énekmondó, a 16. századi magyar epikus költészet jelentős képviselője.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, 1918-tól (hivatalosan 1920-tól) Blaha Lujza tér, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan.hu (276876), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Korner Veronika
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©