Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

Rákóczi út, 8. kerület

További információk a képhez

Az ekkor már Rákóczi úton láthatjuk a Nemzeti Színházat (1908 előtt Népszínház). Azért nem Blaha Lujza tér, mert az csak 1918-ban kapta a nevét, (hivatalosan 1920-tól). A háttérben a Pesti Hazai Első Takarékpénztár Erzsébet körúti palotája (1892). Tetején Hermész integet. Tinódi Lantos Sebestyén szobrát (ami Bezerédi Gyula alkotása) 1907-ben helyezték el a színház előtt és 1955-ben tették át a népligetbe, a Benyovszky Móric utcával szemben. Most is ott van jelen sorok szerzőjével a talapzatán. Igen egészséges köröket lehet futni előtte... Bár a kép, (hogy is mondjam csak...) utánszínezettnek tűnik, de ettől még szép a kandeláber, meg a szobor előtti kertecske is.
A villamos is nyitott peronú és alsószedősnek tűnik.
A háttérben, a jobb oldalon a Magyar Királyi Technológiai Iparmúzeum épülete felfedezhető.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1918-tól (hivatalosan 1920-tól) Blaha Lujza tér, 1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: hampage.hu, képeslap,http://www.karpat-medence.hu/c.php?c=budapest10-nepliget-tinodi-szobor
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©