Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1938, Blaha Lujza tér, 8. kerület

További információk a képhez

1938, Blaha Lujza tér a Tinódi szoborral. A szobor mögött maga a Nemzeti színház. Jobbra a Népszínház utca. Honnan is kaphatta a nevét...? A Népszínház utca sarkán a Magyar Királyi Technológiai Iparmúzeum épülete ekkor már három emeletesen. A képen jobbra későbbi (nagyon átépített) "SAJTÓHÁZ", vagy más néven a Népszabadság székház épülete. Itt napjainkban az Europeum Bevásárlóközpont található a helyén. A szobor talapzatánál egy csinos hölgy látható. És itt engettesék meg egy kicsiny önzőség: 
Ugyanezen szobor talapzatán eme honlap barkácsolója, azaz az a szerkesztő egy riport kapcsán Rusznák András fényképén immár az új helyén, a Népligetben.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, 1918-tól Blaha Lujza tér, 1906 előtt Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan.hu (151826), orig: EBNER
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©