Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1964-1968, Erzsébet híd, 5. kerület

További információk a képhez

1960-as évek. Az Erzsébet hídon egyszerre  egy Bengáli, egy UV és egy középperonos, azaz a "bukfenc" .  Gyönyörű! A villamosok három nagy generációja  . A középperonos még osztott ablakos .
Aztán van itt még Ikarus, Volga, Trabant, Csepel D705, Wartburg, Opel rekord, Skoda, Volga, Warszawa, Ford, Mercedes, meg még ez-az... Azaz mik is ?
Még nincs busz-sáv! A háttérben a pesti hídfő és ott a járdasziget végében a csibilámpa .

Jelenlegi és régebbi nevei:

Erzsébet híd
 • Forrás: Fortepan
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (3)

Olsvay Endre
Max. 1968: két okból. 7-esben még FAÜ csuklós látható (mégpedig ex-TR 5-ös utánfutós, azaz ITC 600), az '68ntavaszig járt. A bukfenc 67-es, az sem volt már ez után. (Másfél évig vegyesen volt UV és középperonos, majd fokozatosan eltűntek ez utóbbiak)
A fehértetős fekete Wartburg mellett egy régi Opel Rekord, talán az Olympia szériából. (Előtte, a kép délkeleti sarkában elképzelhető, hogy egy régebbi Ford Taunus-modell. De ha nem taunus, akkor is valószínűleg Ford.)
A „ Pobjeda” pedig szinte biztos, hogy Warszawa.
2013. december 08. 05:19
László Dorogman
László Dorogman
A kép bal oldalán, a szélső sávban Buda felé haladó teherautó nem LIAZ, hanem Csepel D705 (ez váltotta valamikor a 60-as évek elején a D700 típust).
2014. január 05. 23:22
  Popovics András
  Popovics András
  Köszi,javítottam.
  2014. január 05. 23:56