Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1973, Szabad sajtó út, 5. kerület

További információk a képhez

1973. Az Erzsébet híd és a Szabad sajtó út. A háttérben a Felszabadulás tér még az aluljáró nélkül. Napjainkban (2014.07.06.) már megint!
Villamos már sehol, sínek sehol, gyalogos lejáró sehol, buszsáv sehol.
2 X 3 sáv, az viszont van. Érdekesség talán, hogy a hídon a közvilágítási lámpák még az eredetiek.
Balra a Belvárosi plébániatemplom, Ikarus 180-as, no meg a többi autó, amit jómagam nem ismerek fel.
De Lenkei Gábor Kedves tátogató, úgy tűnik igen:
No hát: szemből valószínűleg egy Skoda 100-as, mögötte egy Warszawa. Hátulról a buszt egy Fiat 850-es előzi. A busz mögött valószínűleg egy Nysa, az mögött viszont még egy Fiat 850-es, de a coupé változat - mindenkinek az álma! A külső sávban pedig alighanem egy UAZ katonai mentő, mégpedig az "ideiglenesen hazánkban állomásozó szovjet csapatok" állományában - ezt a képen nem olvasható, de látható nagy fehér betűkről gondolom - azokon volt ilyen.
Köszönet Gábornak!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1948-tól Szabad sajtó út, 1898-tól Eskü út
 • Forrás: retronom.hu, Balla Demeter, 1972. A BUDAPEST c. album (Corvina, ISBN 963 13 0562 7) borítóképe
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Gábor Lenkei
Gábor Lenkei
No hát: szemből valószínűleg egy Skoda 100-as, mögötte egy Warsawa. Hátulról a buszt egy Fiat 850-es előzi. A busz mögött valószínűleg egy Nysa, amögött viszont még egy Fiat 850-es, de a coupé változat - mindenkinek az álma! A külső sávban pedig alighanem egy UAZ katonai mentő, mégpedig az "ideiglenesen hazánkban állomásozó szovjet csapatok" állományában - ezt a képen nem olvasható, de látható nagy fehér betűkről gondolom - azokon volt ilyen.
2013. szeptember 24. 00:07
  Popovics András
  Popovics András
  Köszi. Ezeket észrevenni igen "sasszeműnek" kell lenni!
  2013. szeptember 24. 01:19