Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970 táján, Üllői út a Nagykörútnál, 8. kerület

További információk a képhez

1970 táján. És a dugó a Petőfi híd felé. Ez nem véletlen és 1995-ig tartott. Nem volt még Rákóczi híd (még csak Lágymányosi híd sem), tehát a Duna pesti oldaláról a budaira áthaladni (sok tíz kilométer távolságból) csak itt volt lehetséges.
(Legközelebb talán Dunaföldvárnál?)
Aluljáróról még szó sincs. De van UV villamos 4-es és 6-os járatszámmal, valamint Ikarus 180-as 12-essel.
Van még Tatra, Robur és Skoda teherautó.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Üllői út, Az 1800-as években Üllőer Strasse (Üllői út), A 18. század első felében Szolnoker Strasse (Szolnoki országút), Az 1700-as években Köröscher Landstrasse (Kőrösi országút)
  • Forrás: Budapestmania.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©