Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1972, Üllői út a Nagykörútnál, 8. kerület

További információk a képhez

1972. Az Üllői út és a József körút sarka . Szemközt a Corvin köz . Az aluljáró még sehol, a gyalogosközlekedés a felszínen , mint manapság (2012. és 2019. is).
A rendőr elvtárs a megemelt pulpitusából irányította korábban az eseményeket. Felfedezhető még ostorlámpa, kalapos lámpa, járdasziget  és  UV villamos is .
No de melyik villamos kanyarodott az üllői útról a Nagykörútnál a Nagyvárad tér felől a Petőfi híd felé ?
Az autók megfejtését a Tisztelt látogatókra bízom!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Üllői út, 1800-tól Üllőer Strasse (Üllői út), Az 1700-as évektől Köröscher Landstrasse (Kőrösi országút), Egyéb neve még: Szolnoki országút
 • Forrás: ik435t.freeweb.hu
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (4)

Fáy László
A "rendőr elvtárs" 1972-ben már semmit nem irányított, ott sem volt csak a hült helye látszik!! A közlekedési lámpák az ostornyeleken viszont jól működtek!
Szerintem kanyarodó járat sem volt, ekkor már csak kiálló és garázsmenetekhez használhatták.
2013. szeptember 08. 17:01
  Popovics András
  Popovics András
  Ezt is köszönöm.
  2013. szeptember 08. 23:19
  Popovics András
  Popovics András
  Ezt is köszönöm. Viszont felmerült bennem a kérdés, hogy ténylegesen mikor is szűnt meg eme "rendőrbódé" intézmény?
  2013. szeptember 08. 23:23
Fáy László
Annyit sikerült kiderítenem, hogy az első kézi vezérlésű forgalomirányító lámpát 1927-ben a Nagykörút-Rákóczi út kereszteződésében adták át. A háború után 1950-től terjedtek el a rendőrök által irányított lámpák (és gondolom a fülkék is). Hogy mikor szüntek meg működni azt nem tudom, de 1963-ig sokat jártam a fenti kereszteződésben (iskolába) és bizony nem emlékszem még az irányító fülkékre sem......Ez persze nem bizonyíték, de talán más többet tud erről. Üdv: László
2013. szeptember 09. 15:54