Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, üllői út, 9. kerület

További információk a képhez

1960, üllői út. A szemközti saroképület a Kilián laktanya, korábbi nevén Mária Terézia gyalogsági laktanya. 1848 óta van ezen helyen.
Sok mindent megért, de alig változott e kereszteződés legidősebb szereplője. 1959 óta polgári célokra használják.
Az átellenes sarkon álló épület sem sokkal fiatalabb, de még az is áll!
Leghátul az Örökimádás temploma látszik. A kép közepén A járdasziget és ott a "széles néptömegek" (ezek voltunk akkoriban MI !) várják a következő villamost Pobeda, Skoda Octavia,  tantuszos telefonfülke, és az elmaradhatatlan fém szemétgyűjtő (ami jelen esetben már csikktartóval is bír) társaságában.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Üllői út, Szolnoki országút
  • Forrás: Fortepan.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©