Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1908, Calvin (Kálvin) tér, 5. kerület

További információk a képhez

1908, Calvin (Kálvin) tér a Kecskeméti utca felé nézve. Balra a Pintér-bérpalota nagyszerű felbontásban. A kép jobb oldalán a Geist-ház. Az említett épületek helyére épült az 1980-as évek elején a Mercure Budapest Korona Hotel. A képen látható villamosoknak ekkor még nem voltak számaik, hanem csak jeleik. Ezen, elsőként normál (1435 mm) nyomtávú budapesti villamosok voltak, amik az Köztemető (napjainkban Fiumei út) melletti végállomása és az Egyetem tér között közlekedtek. No és kissé balodalt a Danubius-kút...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1973-tól Kálvin tér, 1875-től Calvin tér, 1866-tól Heu Platz (Széna tér), A XIX. században Heu Markt (széna piac)
  • Forrás: Fortepan.hu (200396), ADOMÁNYOZÓ Balázs János
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©