Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1912, Calvin (Kálvin) tér, a Pintér-bérpalota, 4. (1950-től 5.) kerület

További információk a képhez

1912, Calvin (Kálvin) tér, a Pintér-bérpalota. A hat szintes épületet Hültl Dezső tervezte Pintér Gyula vállalkozó megrendelésére. 1945-ben súlyosan megsérült. Ezt és a szemben lévő  Geist-házat is le kellett bontani. Ezek helyére kezdték el 1987-ben  a Pannónia Szálloda- és Vendéglátó Vállalat megbízásábó építeni al 421 szobás, a Kecskeméti utca két sarkán magasodó komplexumot. Ez ma a Hotel Korona Budapest.
Terveit Csontos Csaba építész készítette.
A két szárnyat egy híd köti össze. Ezzel a tervező a hajdan itt volt Kecskeméti kapura kívánt emlékeztetni.
A három vágánypár még szokatlanabb, mint az a kettő, ami a Kecskeméti utcába irányul...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1953-tól Kálvin tér, 1875-től Calvin tér, 1866-tól Heu Platz (Széna tér), A XIX. században Heu Markt (széna piac), A XVIII. században Heu -und Borstenviehhandler Platz (széna és disznókereskedők tere, A XVIII. században, korábban Ketschkemeter Platz (Kecskeméti tér)
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, Egykor.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©