Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1948, Boráros tér, 9. kerület

További információk a képhez

1948. Boráros tér. Ami itt látszik az a Horthy Miklós híd maradványa. A középajtós, nyitott peronú kedvenceim itt vannak, Beszkárt-színezésű villamosok formájában.
Amint kiderült (Várnagy Emese kedves látogató jóvoltából) a képen a Horthy Miklós híd maradványait látjuk. A háttérben pedig az Elevátor-ház, azaz a búzaátemelő.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Boráros tér, A 18. század előtt Szentfalva nevű község volt l itt., 1875- ig Fa tér, 1875-től Boráros János tér
 • Forrás: Internet, varoskepp.blog.hu
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (3)

Emese Várnagy
Emese Várnagy
Ez a Horthy Miklós híd maradványa, valamint a lebombázott Elevátor (búzaátemelő). A hidat 1938-ban fejezték be.
2013. április 12. 09:24
  Popovics András
  Popovics András
  Köszönöm a nagyszerű információkat kedves Emese, hasznosítom őket.
  2013. április 17. 02:06
Anda Géza Pál
Anda Géza Pál
Annyit még azért tegyünk hozzá, hogy az Elevátornak nem sok köze volt a búzatermeléshez, tehervonatokra emelte és viszont a hajószállítmányokat (többet között búzát). Meg ha már búza, látta el innen hajóról a környéken lévő malmokat (Pl. pár sarokra a Gizellát). Hátterében látható a közraktárak épületegyüttese, ma a Bálna. Külön érdekes, hogy a rakparti villamos (2-es viszonylatként 1947-től csak a Boráros térig) kapcsolata a körúttal és iparvágány dél felé.
2013. november 28. 11:55