Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1937 táján, Boráros tér, 9. kerület

További információk a képhez

1937. Boráros tér. A Horthy Miklós híd pesti hídfője.
Dr. Álgyai Hubert Pál elgondolása szerint készitette el a terveket a kereskedelmi minisztérium Dunaépitési Szakosztálya és az elfogadott tervek alapján indult meg az épités 1933 juniusában. Jobbra az Elevátor-ház. A torlaszokat nézve még az 1937-es átadás előtt.
Úgy tűnik, hogy ekkor itt egy igen nagy léptékű villamos végállomás volt, nyitott peronú, a színekből ítélve Beszkárt cégérű villamosokkal.
Míves kandeláber még látható, de a többség már valami új.
A mai ember szemével nézve mindenképpen érdekes a hídra vezető út vonalvezetése. A kép legfőbb érdekessége viszont szerintem az, hogy "szegény tér" még 8 évet sem ért meg  ebben a kiépítésben, tehát nagyon kevés ember emlékezhet rá! Nagyon szeretném, ha lenne ilyen, és esetleg jelentkezne akár a gyermekei, akár az unokái segítségével.
Itt hívom fel minden olyan TISZTELT látogató figyelmét arra (azokét elsősorban, akik akár egyetlen képre sem emlékezhetnek, mert hiszen fiatalok), hogy segítsék hozzá szüleiket, nagyszüleiket ahhoz, hogy hozzáférhessenek, láthassák eme kis gyűjteményt, mert, hogy első, de nem utolsó sorban NEKIK szántam. 
Ui.: Hál' Istennek rengeteg visszajelzést kaptam, miszerint a fiatalabb korosztályt is érdekli ez a kis képes "szösszenet", amin immáron 14 éve dolgozom. Ez örömmel tölt el. A megtisztelő érdeklődést köszönöm nekik is!
Tiszteletel: Papinho a szerkesztő.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1875-től Boráros tér, A XIX. században Fa tér ( Holz Platz), A XVIII. század előtt Szentfalva nevű község volt, Az 1800-a évek táján Borárus tér is volt
 • Forrás: old-ikarus.hu
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Versics Márti
Sajnos nem tudok egyetérteni azzal, hogy ez a csodás gyűjtemény alapvetően az idősebb korosztálynak kellett, hogy készüljön. Ezek a képek tanúsítják, hogy a régi Budapest sokkal több szépséget mutatott és sokkal kedvesebb, emberközelibb volt, mint a mai.A jövőt tervező és megvalósító fiatalok nem baj, ha ezt a hangulatot kicsit magukba szívják és talán akkor nem hoznak majd visszafordíthatatlan döntéseket gyönyörű városunk kárára.Ha ilyen hangulatú képeket láthatott volna a mi generációnk,akkor talán még ma is állhatna a Blahán a Nemzeti az órával a sarkon, vagy a Lóversenytér a Keleti mellett, stb.. Az idős generációnak ez nosztalgia, de a fiataloknak elgondolkodtató, ízlésformáló lehet. Köszönet érte a Szerkesztőnek!
2013. október 06. 11:51
  Popovics András
  Popovics András
  Én köszönöm.
  2013. október 06. 15:36