Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1937, Boráros tér, 9. kerület

További információk a képhez

1937. Boráros tér, a Horthy Miklós híd pesti hídfője. A torlaszokból ítélve még az 1937. szeptember 12.-i átadás előtti állapot, hiszen a hídra vezetõ út még korláttal van elkerítve, de a körúti villamosvonal új hurok-végállomása már üzemel. A háttérben, a budai oldalon még épül a Haditengerészeti Hősi Emlékmű. Ezt csak október 10.-én avatták fel.
Az útburkolat kockakő, a villamos nyitott peronú és Beszkárt festésű. Ekkoron már felsőszedős. A kandeláberek számomra újszerűek (legalábbis a háború előttiekhez képest), de a lámpafejei tetszetősek. A kőkorlátok pedig csodaszépek.  
A tér (még így, majdnem készen is) igen-igen jól mutat. Szóval....jól néz(ett) ki.
Jobbra az Elevátor-ház is egészben még...
Ui. Dilemmám a tér nevét illetően.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1875-től Boráros János tér, A XIX. században Fa tér (Holz Platz), A XVIII. század előtt Szentfalva nevű község volt, Az 1800-a évek táján Borárus tér is volt
  • Forrás: www.hotdog.hu, ik435t.freeweb.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©