Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Üllői út 9. és 10. kerület

További információk a képhez

1963, Üllői út az Ecseri útnál. Ezt is nehéz elhinni ma már: az Üllői út 2 X 1 sávos is volt. A villamos kifelé  a főút és a szervíz út között haladt. Az 1968-ban épült Postás munkásszálló, ami később Postás Hotel toronyháza volt (napjainban: 2020 éppen eladó) a kifelé eső baloldalon -értelemszerűen- még sehol.
Van viszont egy Moszkvics 407-es tetőcsomagtartós taxi, előtte egy Skoda 1202-es. Felfedezhezünk még Pobedát, IFA framót, ZIL 164-os "csőrös Zil" teherautót. Mögötte egy Ikarus 620-ast. Ez időben az 50-es a Nagyvárad tértől a Béke térig közlekedett.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Üllői út, 1800-tól Üllőer Strasse (Üllői út), A XVIII. század első felében Szolnoker Strasse (szolnoki út), Az 1700-as évektől Köröscher Landstrasse (Kőrösi országút)
  • Forrás: Fortepan.hu 10862), ADOMÁNYOZÓ UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (3)

Zoltán Végh
Zoltán Végh
Szerintem,pedig az a toronyház a jobb oldalon.
2013. szeptember 01. 12:33
    Popovics András
    Popovics András
    Igen, egy kicsit félre érthetően fogalmaztam. Kifelé nézve a baloldali toronyházra gondoltam.
    2013. szeptember 01. 14:47
Dr.Palkonyay Gábor
Itt tévedés van. Ez a kép nem készülhetett 1960-ban, mert akkor a toronyház és a mögötte látható emeletes házak helyén még a Mária Valéria telep nyomorult házai álltak. Azokat valamikor a hatvanas évek végén-hetvenes évek elején számolták fel és építették a helyükre a képen az egykor Toronyháznak hívott - akkoriban a maga hét emeletével még "toronynak" számított Pesten - épület mögött látható emeletes panelcsodákat. A Postás épületegyüttes is akkortájt épült meg a szemközti oldalon, nem az 1960-as évek elején. 1963 decembere óta élek a József Attillán, ezeket az építkezéseket "átéltem".
2013. november 07. 13:44