Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1963, Üllői út, 9., és 10. kerület

További információk a képhez

1963, Üllői út. 13 óra 48 perc. 
Balra a Ceglédi út. Az 1968-ban épült Postás munkásszálló, ami ma a Postás Hotel toronyháza még nem uralja az Üllői út képét -lévén még nincs is- kifelé a bal oldalon. (Napjainkban: 1019.03.08. zárva.) A toronyház a túloldalon már ott van. A közlekedést irányító rendőr nincs a helyzet magaslatán. Sőt, sehol sem...A saját helyén (a dobogón) biztosan nem.
Ezt a fajta villamosváró pavilont és az IFA framo-t ha akarnám, akkor sem tudnám elfelejteni. És ami, szinte felfoghatatlan: a kép bal oldalán a ház ma is ott van...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Üllői út, 1800-tól Üllőer Strasse (Üllői út), Az 1700-as évektől Köröscher Landstrasse (Kőrösi országút)
  • Forrás: Fortepan.hu (91858), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."