Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1972, Üllői út, 10.kerület

További információk a képhez

1972, Üllői út az Ecseri útnál a Pöttyös utca felé nézve. A forgalom ekkor már 2 X 2 sávon zajlott. Az 1970-es évek elején épült Postás munkásszálló, ami később a Postás Hotel toronyháza volt. Napjainkban (2023) BIF HOSTE. A kifelé eső baloldalon uralja a képet. Az egész kereszteződés változó-félben lévőnek tűnik. A villamosok ekkor még az út szélén, zárt pályán közlekedtek.Itt egy 42-es UV villamos többszörös takarásban. A rendőr a rendőrdobogóján irányítja a meglepően nagy forgalmat.Ő maga szinte biztosan valamely lovas nemzetség (Pl.: magyar) leszármazottja, vagy pedig Schlosser Imre, a legendás magyar labdarúgó leszármazottja. Ilyen karika lábakkal...?
A bőrkabát és a bőrcsizma jellemző volt akkoriban. 
A csizma még napjainkban is tartozéka a lovasrendőrnek.
A kereszteződésben fellelhető forgalom-irányító 2-állású jelzőlámpák  is olyasfajták, mint a villamos "fedezőlámpák".
És most nézzük a jármű állományt.
Amit fölismerek, az a következő: VW Bogár, Ikarus 620-as, Volga-M-21, Nysa, Barkas, Zuk, Robur.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Üllői út, 1800-tól Üllőer Strasse (Üllői út), Korábban Szolnoki országút, Az 1700-as évektől Köröscher Landstrasse (Kőrösi országút)
  • Forrás: Fortepan.hu (22526), orig: MAGYAR RENDŐR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©