Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970-es évek, a Váci út eleje, 6. kerület

További információk a képhez

1970-es évek közepe táján, a Váci út eleje. A nyitott peronú 33-as villamos innen iramlik Óbuda felé... Mögötte, a fák mögött még ott boltosul a Westend-ház, a WCC ihletője...
Még távolabb a Légrády-palotából lett Zrínyi nyomda, tetején a vörös csillaggal. Ami aztán napjainkban az Eiffel Palace. A képen lévők közül alighanem az egyetlen dolog, ami még ma is létezik!
A villamosnak mintha már az új (igazi!) fényszórója lenne.
UI.: A fák( ha az égig nem is), de a 3. emelet magasságáig értek.
A villamos szélvédője nyitható, de még nincs visszapillantó tükör rajta...
Pót ui.: A felüljáró előtt.. No de mi lesz az elbontásra ítélt felüljáró után...?

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Váci út, 1850-től Waitzner Damm Strasse (Váci töltés út), A XVIII.-ban Waitzner Post Strasse (Váci posta út), Országút
  • Forrás: hampage.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©