Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1952, November 7. tér (Oktogon), 6. kerület

További információk a képhez

1952, November 7. tér (Oktogon). A tér közepén a Nyugati pályaudvar felé haladó nyitott peronú 6-os villamos szerelvény mögött-fölött a Savoy kávéház. (Napjainkban: Burger King.)
A NEKTÁR SÖR bizonyára maga az EGÉSZSÉG, de nekem kételyeim vannak affelől, hogy ez szerepelt a Savoy itallapján...
A kandeláberek szépek, de a Földalatti eredeti, csodaszép lejárója már évtizedek óta sem az "igazi"...
A zebra is kísérleti fázisban: pöttyokből. Talán ezért van az is, hogy még forgalmi sávok sincsenek. Csak így lehetséges, hogy egyirányban három autó áll egymás mellett.
A fényképész üzlet is nagyon sokáig bírta...
63 éve volt!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Oktogon, 1950-től November 7. tér, 1936-tól Mussolini tér, 1920-as évektől Oktogon, A XIX. században Nyolszög tér
  • Forrás: Fortepan.hu (16763), orig: IMRE
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©