Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1951, November 7. tér (Oktogon), 6. kerület

További információk a képhez

1951, November 7. tér (Oktogon). 72 évvel később is igen érdekesnek találom. A November 7. tér (Oktogon) forgalma már ekkoron is nagynak mondható. És micsoda autók! Tényleg micsodák? 
A Filatélia (a bélyeggyűjtők budapesti Mekkája) akkor még megvolt. Ma...: Friday´s. Mellette a Corvin étterem, ami később KÉKES étterem lett. A villamos mellett a Batthyány palota.
A zebra, mint a forgalmat segítő, földre festett( pöttyözött) valami, ekkor még csak egy kísérleti eszköz... 
Még lehetett padon ülve pihenni a tér közepén. Viszont nem voltak virágok...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Oktogon, 1950-től November 7. tér, 1936-tól Mussolini tér, 1920-as évektől Oktogon, A XIX. században Nyolszög tér
  • Forrás: Fortepan.hu (16682), orig: MAGYAR RENDŐR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©