Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1951, November 7. tér (Oktogon), 6. kerulet

További információk a képhez

1951, November 7. tér (Oktogon).
Megtudhatjuk, hogy a KŐBÁNYAI, az minőségi sör. A 6-os villamos igen-igen nyitott változatban halad a Blaha felé még Beszkárt színekben. Ugyan, ez itt nem látszik, de sárga-fehér volt.
A szemben lévő házban (Oktogon 3., Oktogon tér 3., avagy a régi nevén November 7. tér. 3.) volt a MAGYAR FILATÉLIA, azaz a bélyeggyűjtők üzlete (Mekkája). Ugyanezen épület bal alsó sarkában (labdarúgó szemmel nézve) ott van a míves felirat: Corvin. Ez talán már akkor is étterem volt. Ami viszont biztos, hogy később a KÉKES étterem lett belőle nagy kék neon felirattal. Mellette a Teréz körút 13. sz alatt, a volt Batthyány palota. A kandeláberek díszesek, mívesek.
A zebra (pardon: gyalogátkelőhely) még  pöttyökből való...
A 12-es autóbusz MÁVAG tr 5-ös gyátmány. Az úttest aszfalttal történő burkolása még csak részletekben volt módi.Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Oktogon, 1950-től November 7. tér, 1936-tól Mussolini tér, 1920-as évektől Oktogon, A XIX. században Nyolszög tér
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, Fortepan.hu (16681), orig: MAGYAR RENDŐR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©