Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1950-es, 1960-as évek, Könyves Kálmán körút 25., 10. kerület

További információk a képhez

1950-es, 1960-as évek, Könyves Kálmán körút 25., a TÖREKVÉS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT. Jogelődje a "Törekvés Dal és Önképző Egylet" 1888. október 3-án tartotta első alakuló közgyűlését és 183 taggal kezdte meg pályafutását. Elsőként a Törekvés Dalárda alakult meg, azzal a céllal, hogy a társas együttlétet kellemesebbé tegyék, az együttérzést, összetartozást erősítsék. 1889-ben létrehozzák az egylet könyvtárát, jelvényt és jeligét készíttettek. 1893. október 1-én zászlószentelési ünnepélyt rendeztek. 1922-ben pedig filmszínházat (mozit) hoztak létre benne, de normál színházként is működött. No, de a Törekvésről mindent inkább innen.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1937-től Könyves Kálmán körút, 1930-tól Hungária alsó körút, 1893-tól Hungária körút
  • Forrás: Saját, a Volt egyszer egy Északi...kiállításon fényképezve, www.torekves.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©