Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Könyves Kálmán körút, 10.kerület

További információk a képhez

1960-as évek, Könyves Kálmán körút.
Ekkor, és még igen sokáig csak 2 X 1 sávos volt (ma már 2 X 3) a Könyves Kálmán körúti közúti aluljáró.
Ahhoz képest, hogy a Közmunkatanács 1872. június 2-i ülésén elfogadta saját műszaki osztályának tervezetét egy „külső nagykörútra", ami félkörívben ölelte körül Pest városát, eme külső körút szélességét több, mint száz évig nem tudtuk kihasználni. Lehet, hogy talán pont ezért az útszűkületért. Ez volt a „külső nagykörút" leggyengébb láncszeme. 2000. december 15.én nyerte el mai arculatát és ekkortól jár az 1-es villamos is a mai teljes pályáján (2013.szeptember).
A Hungária körút felé egy pótkocsis 75-ös trolibusz igyekszik a (nem IGYEKVÉS, hanem), TÖREKVÉS művelődési ház mellett. Billiárd szalonként egy rövid ideig a Művelődési Ház étterme működött.
A pókocsira kitérek egy másik képnél. Szemben egy Pobeda és egy Csepel-352 közelg. Mindez kockakövön és "lengőlámpák" alatt történik.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Könyves Kálmán körút
  • Forrás: BKV SE étterme
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

karácsony istván
innen nem messze volt a bkv elöre edzőpálya a kőbányai gázgyár mellett. erről a gázgyárról keresek képet. ha valakinek van nagyon örülnék ha feltenné ide
köszönöm
2013. szeptember 18. 18:07