Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1900-as évek eleje, Ferenc József-tér, Nákó-ház,(1950-től 5. kerület)

További információk a képhez

1900-as évek eleje. A Ferenc József tér és itt a Nákó-ház, amit Deron Antal építtetett 1827-ben. Tervezője Hild József volt.
1880-ban került a Gresham Életbiztosító Társaság tulajdonába. Ennek a helyére épult 1907-ben a mai Gresham-palota
Na, de mi az az üveggyár felirat?


Jelenlegi és régebbi nevei:

Széchenyi tér, 1808—1837 Kirakodó-tér ( Ausladungs Platz), Ács tér, 1847-től Rakpiac-tér, 1866-tól Ferenc József tér, 1918-ban Október 29. tér, 1919 és 1946 között újra Ferenc József tér, Roosevelt tér, 2011. május 6.-tól Széchenyi István tér
  • Forrás: Wikipedia, epa.oszk.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."