Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1900 táján, Ferenc József (Széchenyi) tér, 4. (1950-től ) 5. kerület

További információk a képhez

1900 táján, Ferenc József (Széchenyi) tér. Szemben  a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) épülete. Jobbra a Nákó-ház (a mai Gresham palota elődje). Tőle jobbra, a Dunafürdő épülete. Nem sokkal később már Diana fürdő volt a neve. Későbbet a Belügyminisztérium (volt Pesti Magyar Kereskedelmi Bank) épült meg ezen helyen. Az úton nagy valószínűséggel a lóvasút sínei, ám a tömegközlekedési eszköz az nem más, mint maga az Omnibusz. Itt éppen egy látványos bizonyíték, miszerint nem kötött pályás jármű!

Jelenlegi és régebbi nevei:

2011-től Széchenyi István tér, 1946-tól Roosevelt tér, 1919-től Ferenc József tér, 1918 és 1919-ben Október 29. tér, 1867-től Ferenc József tér, 1858-tól Franz Josefs Platz, 1867-től Ferenc József tér, 1858-tól Franz Josefs Platz, 1850-től Kettenbrücke Platz (Lánchíd tér), 1840-es évektől Obere Donau Zeile (Felső Duna sor), 1812-től Zimmere Platz (Ács tér), 1809-től Salzamts Platz (Sóhivatal tér), 1804-től Salz Platz (Só tér), 1804-től Salz Platz (Só tér)
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©