Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

Erzsébet híd(-ak) és környékeik, Erzsébet híd 1903, 5. kerület

További információk a képhez

1903. A Régi Erzsébet híd a  pesti hídfőnél. Az utolsó simítások  az átadás előtt.
Épült 1898-1903 ig Czekelius Albert és Kherndl Antal tervei alapján.
Balra a Belvárosi plébánia templom egyik tornya....Szemben az az épület adéli Klotild. A Régi Erzsébet híd átadása 1903. október 10.-én volt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Régi Erzsébet híd
 • Forrás: Budapestmania.hu
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (3)

Zsolt Tehtube
Zsolt Tehtube
Ez a magnyitás pillanata. Jobbra az Osztálysorsjáték palotája. Ma sajnos parkoló. Szemben vele a Piaristák épülete (1916-18) itt nem látszik. A Klotildok ezen tömbök után következnek. A déli tornyát a zászló takarja, az északi a templom takarásában van.
2012. december 22. 23:20
Paul Richter
Paul Richter
Nem véletlenül a Királyi Bérpalota NY-i homlokzata?
2013. április 12. 16:52
  Popovics András
  Popovics András
  Jól látja Paul, csak én ezt kihagytam. Tehát köszi !
  2013. április 17. 02:01